Dress4Less by Rotaract Cismigiu

Written by | news

Ieri dupa-masa si spre seara a avut loc prima editie a closet-sale-ului caritabil cu care v-am tot bombardat pe InstaStory, in parteneriat cu Rotaract Cismigiu, proiect ce a avut ca scop strangerea de fonduri pentru construirea de case destinate familiilor nevoiase din Romania. Branduri, branduri si preturi imbatabil de mici- acestea au tronat peste toata seara, totul pentru ca tu si ceilalti cumparatori sa va upgradati garderoba, facand un bine in acelasi timp. 

Ideea acestui eveniment a pornit in momentul in care am dat peste un batranel la coltul bulevardului pe care locuiesc, acum ceva luni, inainte de Craciun. Intrebandu-l de ce are nevoie, pentru ca, sincer, ma induiosase, mi-a spus ca de mancare si o casa. De mancare i-am facut rost, insa un camin nu stiam cum sa ii pun la dispozitie. Am aflat cu tristete cateva saptamani mai tarziu ca murise in urma noptilor geroase, refuzand sa isi paraseasca catelul, singura lui familie. Dupa inca ceva vreme, cu aceasta imagine terifianta in mine, am avut ocazia sa colaborez cu Rotaract Cismigiu, un ONG ce are ca scop intrajutorarea si evolutia semenilor si comunitatii din care facem parte, pentru a schimba, macar putin, ceva in acest sens. Alaturi si de Habitat for Humanity Romania, principala entitate non-guvernamentala ce cladeste si ofera, pe baza unor studii sociale atente, case catre familiile nevoiase, am decis ca am putea transforma pasiunea pentru haine a tuturor intr-o adevarata masina de daruit locuinte pentru cei ce nu au una.

Stand la discutii cu reprezentantii Habitat for Humanity Romania, am aflat cu mare stupoare ca numai in Bucuresti si in proximitatea sa exista aproximativ 30.000 de familii ce traiesc in conditii insalubre, in locuinte suprapopulate sau chiar la limita existentei, sub cerul liber sau sub un pod paraginit. La nivel de tara, situatia este si mai grava: 5 milioane de romani traiesc in astfel de conditii, 1 milion nu au acces la apa potabila, iar cifrele pot continua. Astfel, am decis sa organizam negresit Dress for Less, pentru care am angrenat in proiect zeci de persoane, dornice sa doneze piese vestimentare, ce au fost vandute cu mult sub pretul de magazin. Un resale cu obiecte in voga, pentru o cauza umanitara, ce ne poate pandi pe fiecare dintre noi in orice moment din viata.

nevoia_locuirii

Am dorit sa organizam un sale intr-o ambianta extrem de classy si prieteneasca, iar pentru asta le multumesc celor de la Simbio (strada Negustori nr 26) pentru locatia superba! Alaturi de sfaturile in materie de styling, fericitii clienti ce au pasit in mica lume fashion organizata de noi au fost serviti cu vin si alte bauturi, fructe, bombonele si prajituri, pentru o experienta de shopping desavarsita. Fondurile stranse deja au si fost donate catre Habitat for Humanity, ce in prima saptamana din Octombrie va organiza sesiunea Big Build 2018, langa Constanta, saptamana in care vor construi cat mai multe case pentru familiile nevoiase din aceasta zona.

Afla si tu cum poti fii voluntar, ajuta sau contribui in orice fel la imbunatatirea comunitatii noastre, pe habitat.ro sau impreuna cu Rotaract Cismigiu, intr-una din sedintele saptamanale.  Editia a doua va fi anuntata curand, ocazie orin care te invitam si pe tine la un eveniment marca Rotaract Cismigiu

Nu m-am putut abtine si am cumparat cateva camasi!

Echipa noastra: (de la stanga la dreapta) Bianca si Ana (Habitat for Humanity), George, eu, Mara, Andreea si Oana (Rotaract Cismigiu)

Last modified: May 11, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *